ik zoek een woning

Onze woningen
HEEMwonen heeft een breed aanbod huurwoningen in de gemeenten Landgraaf (Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms) en Kerkrade (Kerkrade-Oost (inclusief Centrum) en Kerkrade-West). Goedkope woningen, waarbij u in aanmerking komt voor huurtoeslag, en ook woningen in de vrije sector (geen huurtoeslag mogelijk). Eengezinswoningen, appartementen, één-op-éénwoningen, twee-op-één-woningen en ook seniorenbungalows. Voor elk wat wils.
Naast de circa 10.000 woningen verhuren we ook zo'n 1.500 garages, parkeerplaatsen en bedrijfspanden. Klik hier voor een impressie van ons woningbezit. 

Inschrijven
Wij bieden woningen die vrijkomen aan via de website www.thuisinlimburg.nlOp deze website kunt u zich inschrijven als woningzoekende. Inschrijven is gratis en het enige dat u hoeft te doen is het inschrijfformulier in te vullen. U vult uw persoonlijke gegevens in, eventueel de gegevens van uw medeaanvrager en uw correspondentiegegevens. Ook maakt u direct een zoekprofiel aan waarmee u heel eenvoudig de door u gewenste woning kunt zoeken. Als u alle stappen heeft doorlopen, klikt u op 'Verzenden'. U kunt dan direct reageren op vrijgekomen woningen. Ook kunt u op deze website nalezen welke woningen zijn toegewezen en wanneer u recht hebt op voorrang.

Reageren op woningen
Als een woning vrijkomt, adverteren wij de woning op Thuis in Limburg. Dit gebeurt elke werkdag om 19.00 uur. Heeft u interesse in een woning? Reageer dan binnen de aangegeven tijd via Thuis in Limburg op de advertentie. Als u een zoekprofiel heeft aangemaakt, kunt u aangeven dat u tipberichten wilt ontvangen. U krijgt dan een mail als een woning is geadverteerd die aan uw zoekprofiel voldoet. Kijk voordat u reageert goed of de woning aan uw wensen voldoet.

Voorwaarden 
Er geldt een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een huurwoning. Zo moet u bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn om u in te kunnen schrijven. Soms gelden voor een bepaalde woning aanvullende criteria, zoals een minimum- en/of een maximum-inkomen. Deze voorwaarden staan in de advertentie.  Klik hier voor alle spelregels bij inschrijving.

Verschillende modellen
Bij www.thuisinlimburg.nl worden woningen op verschillende manieren toegewezen. Bij de advertentie ziet u welk model van toepassing is.

  • Zoekt u per direct een woning? Bijvoorbeeld omdat u uw huis heeft verkocht of omdat u gaat scheiden? HEEMwonen heeft vaak op korte termijn woningen beschikbaar. Maak in dit geval gebruik van het model 'Eerste reageerder'. Bij dit model geldt: Wie het eerst komt, het eerst maalt!
  • Bij het lotingmodel heeft elke woningzoekende die reageert evenveel kans op de woning. Het maakt bij dit model niet uit hoe lang u staat ingeschreven bij Thuis in Limburg.
  • Bij het model 'inschrijfduur' bepaalt de inschrijfduur wie als eerste in aanmerking komt voor de woning. Houdt u er rekening mee dat telkens andere woningzoekenden op een woning reageren. Het kan dus voorkomen dat u de ene keer op plaats 7 eindigt en de volgende keer op plaats 45. In het algemeen geldt: hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt.

N.B.
HEEMwonen biedt geen woningen meer aan via het optiemodel.

Groepsbezichtiging
Een groepsbezichtiging houdt in dat meerdere woningzoekenden een uitnodiging krijgen om de woning tegelijk te bezichtigen. De ervaring leert dat niet alle kandidaten komen bij een groepsbezichtiging. Dit betekent dat u zonder meer kans maakt op de woning, ook al bent u bijvoorbeeld kandidaat nummer 10.

Tien misverstanden over het vinden van een huurwoning
HEEMwonen adverteert huurwoningen die vrijkomen op www.thuisinlimburg.nl. Wij hebben ruim 10.000 woningen in Kerkrade en Landgraaf. Er bestaan de nodige misverstanden over het vinden van een woning. Bijvoorbeeld: Hoe vaker ik reageer, hoe sneller ik aan de beurt ben. Het duurt minstens vijf jaar voordat ik aan de beurt ben. Ik moet gewoon rustig afwachten tot ik aan de beurt ben. Nieuwsgierig naar de antwoorden? Klik dan hier.

Passend toewijzen
Wij letten bij de woningtoewijzing goed op de relatie tussen huur en inkomen. Dit betekent dat uw inkomen moet passen bij de huurprijs. Meer hierover leest u hier.

Hulp nodig? 
Heeft u hulp nodig bij het vinden van een woning? Bijvoorbeeld bij het inschrijven of bij het aanmaken van een zoekprofiel? Maak dan een afspraak met één van onze medewerkers via (045) 645 44 44. Wij helpen u graag!

Geen auto, moeilijk ter been?

Wij schuiven graag bij u aan tafel! Bel voor een afspraak: (045) 645 44 44.

Nieuwe regels voor woningtoewijzing