in de wijk

Nieuwbouw, renovatie en sloop

Sloop flat D Ursulastraat (Kerkrade-Oost)

Sloop flat D Ursulastraat (Kerkrade-Oost)

In juni 2017 vond een informatieavond plaats voor omwonenden. De voorbereidende werkzaamheden van de sloop duren ongeveer 14 weken. Het gaat hierbij om asbestsanering en het strippen (alles eruit halen) van de flat. De machinale sloop van de flat gebeurt meteen daarna en duurt drie maanden. Via een speciale sloop-app kunt u de voortgang van de sloop volgen.

De sloop van flat D aan de Ursulastraat maakt deel uit van het project SUPERLOCAL, een project waarbij HEEMwonen, de gemeente Kerkrade en IBA Parkstad samenwerken aan een betere toekomst voor Bleijerheide. 
De bouwbedrijven en initiatiefnemers experimenteren met de bouwmaterialen die bij de sloop vrijkomen. Is hergebruik mogelijk? En zo ja, hoe kunnen we dat het beste aanpakken? Uitgangspunt is dat alle vrijkomende materialen volledig worden hergebruikt binnen het plangebied. Eind 2017 leidt dit tot een interessant experiment.

Meer informatie over het project SUPERLOCAL vindt u op www.superlocal.eu.

Status: In uitvoering
Locatie: Bleijerheide (Kerkrade-Oost)
Bekijk project
Groot onderhoud122 woningen Holz-Rolduckerveld (Kerkrade-Oost)

Groot onderhoud122 woningen Holz-Rolduckerveld (Kerkrade-Oost)

De grootschalige opknapbeurt van 122 woningen in Holz-Rolduckerveld is in volle gang. Het project betreft zowel appartementen als grondgebonden woningen.
Tijdens een bewonersbijeenkomst in januari is het project uitgebreid toegelicht. De woningen worden energiezuinig, worden voorzien van zonnepanelen én krijgen een fris en eigentijds uiterlijk.
De aannemer, Bouwservice Fons van der Heijden, is vervolgens bij alle bewoners langsgeweest voor een keukentafelgesprek. Meer dan 70% van de bewoners doet mee met het project.
In de modelwoning aan de Directeur Petersstraat 42, de 'hoeskamer', kunnen bewoners terecht met al hun vragen of gewoon om even een kopje koffie te drinken.  

Lees de nieuwsbrief:
3e nieuwsbrief (augustus 2017)

Lees de informatiebrochures voor bewoners:
48 appartementen Nummer II-straat en Honéestraat
68 woningen directeur Petersstraat
6 woningen Schleidenstraat

 

 

Status: In uitvoering
Locatie: Holz-Rolduckerveld (Kerkrade-Oost)
Bekijk project
Grootschalige opknapbeurt voor 332 woningen Heilust (Kerkrade-West)

Grootschalige opknapbeurt voor 332 woningen Heilust (Kerkrade-West)

HEEMwonen is in oktober 2017 begonnen met het toekomstbestendig maken van maar liefst 332 woningen in de Heilust. Het project omvat 288 eengezinswoningen en 44 duplexwoningen. Omdat vooral het energieniveau van de woningen sterk verbetert, voeren we dit project uit onder de naam ‘Energiek Heilust’. Smeets Bouw voert de werkzaamheden voor ons uit. De laatste woningen komen in 2019 aan bod. Om bewoners te informeren, organiseren we een aantal bewonersbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst heeft half maart plaats gevonden, de tweede staat gepland voor begin november. Vind en volg ons op Facebook! Zie www.facebook.com/EnergiekHeilust/

West Wint aan Ruimte
In het kader van ‘West wint aan ruimte’ hebben we de afgelopen jaren heel wat woningen gesloopt. Ook is er een aantal nieuwbouwwoningen voor terug gebouwd. Er is een mooie speeltuin gekomen, een voetbalcourt aangelegd en de gemeente werkt momenteel hard aan het Westhoes, het nieuwe gemeenschapshuis dat dit jaar klaar moet zijn. Ook Park West krijgt steeds meer zijn definitieve vormen. Zo krijgt Kerkrade-West dus steeds meer ruimte om te wonen, werken en spelen.

De afbeeldingen zijn slechts impressies van enkele voorbeelden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Status: In uitvoering
Locatie: Heilust Kerkrade-West
Bekijk project
nieuwbouw 8 woningen achter de Haesen (Schaesberg-Landgraaf)

nieuwbouw 8 woningen achter de Haesen (Schaesberg-Landgraaf)

In de wijk ‘achter de Haesen’ in Landgraaf is de afgelopen jaren veel veranderd. Er zijn 73 woningen gesloopt, veel woningen gerenoveerd, en park met buurthuiskamer is gerealiseerd. HEEMwonen bouwt nog 8 levensloopbestendige woningen. Het worden grondbonden levensloopbestendige woningen in een levendige wijk op een steenworp van het nieuwe centrumplan Schaesberg met haar uitgebreide winkelaanbod en het NS-station.
Voor meer informatie over de woningen in Achter de Haesen, of het kenbaar maken van uw interesse, klik hier.

Status: In uitvoering
Locatie: Achter de Haesen
Bekijk project
pagina 1 van 1