Nieuwbouw, renovatie en sloop

Grootschalige opknapbeurt voor 332 woningen Heilust (Kerkrade-West)

Grootschalige opknapbeurt voor 332 woningen Heilust (Kerkrade-West)

HEEMwonen begint dit jaar met het toekomstbestendig maken van maar liefst 332 woningen in Heilust. Het project omvat 288 eengezinswoningen en 44 duplexwoningen. Omdat vooral het energieniveau van de woningen sterk verbetert, voeren we dit project uit onder de naam ‘Energiek Heilust’. Smeets Bouw voert de werkzaamheden voor ons uit en naar verwachting starten ze komend najaar. De laatste woningen komen in 2019 aan bod. De voorbereidingen zijn in volle gang. Om bewoners te informeren, organiseren we een aantal bewonersbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst heeft half maart plaats gevonden. De volgende is pas weer in het laatste kwartaal van 2017.

West Wint aan Ruimte
In het kader van ‘West wint aan ruimte’ hebben we de afgelopen jaren heel wat woningen gesloopt. Ook is er een aantal nieuwbouwwoningen voor terug gebouwd. Er is een mooie speeltuin gekomen, een voetbalcourt aangelegd en de gemeente werkt momenteel hard aan het Westhoes, het nieuwe gemeenschapshuis dat dit jaar klaar moet zijn. Ook Park West krijgt steeds meer zijn definitieve vormen. Zo krijgt Kerkrade-West dus steeds meer ruimte om te wonen, werken en spelen.

De afbeeldingen zijn slechts impressies van enkele voorbeelden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Status: In uitvoering
Locatie: Heilust Kerkrade-West
Bekijk project
Grondige opknapbeurt 122 woningen Holz-Rolduckerveld (Kerkrade-Oost)

Grondige opknapbeurt 122 woningen Holz-Rolduckerveld (Kerkrade-Oost)

Er is een begin gemaakt met de voorbereidingen van de grootschalige opknapbeurt van de 122 woningen in Holz-Rolduckerveld. Half januari konden de bewoners een informatiebijeenkomst bijwonen. Tijdens deze bijeenkomst hebben we de bewoners uitgelegd wat er staat te gebeuren en wanneer de aannemer (Fons van der Heijden) start met de werkzaamheden. Er wordt een modelwoning gemaakt aan de Directeur Petersstraat 42 die tijdens het project dienst doet als 'hoeskamer'. Hier kunt u terecht met al uw vragen of gewoon om even een kopje koffie te drinken.  

NB. De afbeelding betreft slechts een impressie van hoe de woningen er ongeveer uit komen te zien.

Status: In uitvoering
Locatie: Holz-Rolduckerveld Kerkrade-Oost
Bekijk project
nieuwbouw 8 woningen achter de Haesen (Schaesberg-Landgraaf)

nieuwbouw 8 woningen achter de Haesen (Schaesberg-Landgraaf)

In de wijk ‘achter de Haesen’ in Landgraaf is de afgelopen jaren veel veranderd. Er zijn 73 woningen gesloopt, veel woningen gerenoveerd, en park met buurthuiskamer is gerealiseerd. HEEMwonen bouwt in 2017 nog 8 levensloopbestendige woningen. Het worden grondbonden levensloopbestendige woningen in een levendige wijk op een steenworp van het nieuwe centrumplan Schaesberg met haar uitgebreide winkelaanbod en het NS-station.
Voor meer informatie over de woningen in Achter de Haesen, of het kenbaar maken van uw interesse, klik hier.

Status: In ontwikkeling
Locatie: Achter de Haesen
Bekijk project
pagina 1 van 1