Short stay

Woont u in Kerkrade of Landgraaf en heeft u vanwege echtscheiding, gedwongen woningverkoop of brand een acuut huisvestingsprobleem? Dan kunt u mogelijk voor maximaal een half jaar terecht in een compleet ingerichte short-staywoning van HEEMwonen. Zo heeft u de gelegenheid zaken op rijtje te zetten en op zoek te gaan naar permanente huisvesting. 

Noodopvang
De short-staywoningen zijn voor mensen die snel een woning nodig hebben. Het gaat met name om mensen die door omstandigheden van het ene op het andere moment geen dak meer boven hun hoofd hebben. Vanwege echtscheiding, gedwongen verkoop of brand. Bent u vanwege hennepteelt uit uw woning gezet? Dan komt u niet in aanmerking voor short-stay. Huishoudens waar meerdere problemen tegelijk spelen, komen niet zo maar in aanmerking voor een shortstaywoning. In dit soort gevallen stellen wij als voorwaarde dat u hulp en begeleiding op maat accepteert. De short-staywoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor inwoners van Kerkrade en Landgraaf.

De woningen
De short-staywoningen zijn gestoffeerd en compleet ingericht met meubels, wasmachine, TV en keukengerei. De inboedel is deels nieuw en deels gebruikt. Zelfs de bedden zijn opgemaakt. U betaalt een all-in vergoeding van circa € 600 per maand (dit is inclusief inrichting, gas, water en elektra). U sluit met HEEMwonen een overeenkomst voor maximaal een half jaar. De ervaring leert dat woningzoekenden binnen een half jaar zelf een geschikte woning kunnen vinden. Een short-staywoning draagt bij aan een stabielere situatie waardoor het makkelijker wordt het leven weer enigszins op de rit te krijgen.

 

 

 

 

 

 


Thuis Tijdelijk
HEEMwonen biedt de short-staywoningen aan via de website Thuis Tijdelijk. Hier kunt u zich registreren. Registreren bij Thuis Tijdelijk betekent dat er automatisch een inschrijving wordt aangemaakt bij Thuis in Limburg. Thuis in Limburg is een website waarop verschillende woningcorporaties uit Limburg huur- en koopwoningen/appartementen, garages en parkeerplaatsen in Limburg aanbieden. Door een inschrijving op Thuis in Limburg bouwt u als individuele woningzoekende alvast inschrijfduur op, terwijl u op dat moment nog tijdelijk huurt. Mocht u in de toekomst op zoek gaan naar een woning, dan komt u met de opgebouwde  inschrijfduur sneller in aanmerking. Ga direct naar de website voor meer informatie.

Registreren op Thuis Tijdelijk is gratis!

Nieuwe regels voor woningtoewijzing