nieuws

HEEMwonen laat alle woningen opmeten

14 september 2017

HEEMwonen laat het komende half jaar alle woningen opmeten.

Belang van goede informatie
Frank Vos (directeur bedrijfsvoering): “Wij vinden het belangrijk correcte gegevens van onze woningen te hebben. Denk aan het energielabel, de indeling en oppervlakte van de woningen. Voor een deel hebben we deze gegevens al, maar ze zijn niet compleet en of actueel. De informatie hebben we nodig voor onze onderhoudsbegroting, voor het adverteren van vrijgekomen woningen en ook voor onze jaarrekening. Vandaar dat we al onze woningen laten opmeten door PVM. De firma Tekenplus zorgt op basis van deze informatie voor duidelijke plattegronden en tekeningen van de woningen.
Na afloop van het project staan al onze vastgoeddata op één plek bij elkaar en zijn ze door medewerkers eenvoudig te gebruiken. Bijvoorbeeld voor woonmakelaars die vrijgekomen woningen adverteren, maar ook voor de medewerkers die de onderhoudsbegroting opstellen. Zo hebben meerdere partijen profijt van de data die we verzamelen: woningzoekenden, huurders, HEEMwonen, maar bijvoorbeeld ook beide gemeenten en het ministerie van Wonen.”

Wat betekent het project voor onze huurders?
Het opmeten van de woningen betekent dat alle huurders thuis worden bezocht door een medewerker van PVM. Het bezoek duurt ongeveer drie kwartier. Vooraf krijgen huurders een brief van HEEMwonen, waarin staat wat ze precies kunnen verwachten en waar ze met hun vragen terecht kunnen. De metingen duren tot mei 2018.


Op de foto vertegenwoordigers van HEEMwonen, PVM, Tekenplus en Vabi na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.