Betalen per digitale acceptgiro

HEEMwonen heeft de papieren acceptgirokaart vervangen door de digitale acceptgiro. U ontvangt dan maandelijks een e-mail met hierin een link om de huur direct online te betalen. Bekijk de instructievideo

De 10 meest gestelde vragen over betalen per digitale acceptgiro.

1. Wat is een betaling per digitale acceptgiro?
Met betaling per digitale acceptgiro betaalt u heel eenvoudig en veilig de huur gewoon vanuit uw eigen vertrouwde mailbox op uw PC, tablet of mobiel. Overtikken van betaalkenmerken en rekeningnummers is niet nodig; alles is al netjes voor u ingevuld.  Als u op de betaallink in de e-mail klikt, wordt u doorgeleid naar iDEAL om de betaling via uw eigen bank middels internetbankieren te doen.

2. Is betaling per digitale acceptgiro veilig?
Ja. Het bedrijf dat dit voor ons verzorgt, AcceptEmail, zorgt ervoor dat de afzender van de e-mail altijd kan worden geïdentificeerd. Voor extra veiligheid wordt de informatie in het betaalstrookje in de e-mail via een aparte, streng beveiligde verbinding gecommuniceerd. Na het klikken op de betaallink wordt het betaalproces altijd gestart vanaf de beveiligde pagina van AcceptEmail. Omdat deze manier van betalen gebruik maakt van iDEAL en dus van de betaalapplicatie van uw eigen bank is betalen zeer veilig.

3. Hoe verloopt de betaling?
Voor het uitvoeren van de betaling heeft AcceptEmail geen vertrouwelijke informatie nodig, zoals bijvoorbeeld uw bankrekeningnummer. Er zal ook nooit gevraagd worden naar een gebruikersnaam en/of wachtwoord om in te loggen. De betaling loopt via uw eigen betaalrekening. U als huurder kiest zelf met welke bank u wilt betalen en u doet dat vervolgens vanuit de beveiligde bankomgeving, die uiteraard voor niemand toegankelijk is, ook niet voor AcceptEmail.

Tijdens de betaling ziet u altijd dat u het bedrag aan HEEMwonen overmaakt en om welk bedrag het gaat. Het bedrijf dat de betaling per e-mail voor ons verzorgt, AcceptEmail,  maakt geen gebruik van tussenrekeningen. Dit bedrijf is in het geheel niet betrokken bij de geldoverdracht. Dit zorgt er voor dat het altijd duidelijk is aan wie u wat betaalt.

4. Ik krijg een e-mail met een betalingsverzoek, en nu?
Als u een betaalverzoek of herinnering als e-mail van HEEMwonen ontvangt, kunt u direct en snel op een veilige manier de betaling starten vanuit uw eigen inbox, vanaf elke PC, tablet of smartphone. Om te betalen klikt u op het betaalstrookje in de e-mail. U komt dan terecht op de beveiligde transactiepagina en kiest uw eigen bank om te betalen. Alle benodigde gegevens zijn al voor u ingevuld.

Daarna hoeft u alleen nog maar in uw eigen, vertrouwde bankomgeving de betalen te bevestigen door op akkoord te klikken. Bij de betaling worden de gegevens gebruikt zoals getoond in de digitale acceptgiro.  

5. Hoe herkent u een digitale acceptgiro?
In de digitale acceptgiro zijn een aantal duidelijke herkenningspunten ingebouwd:

  • U ontvangt een digitale acceptgiro altijd rechtstreeks van HEEMwonen.

  • In de digitale acceptgiro vindt u altijd informatie terug die alleen bij u en HEEMwonen bekend is, zoals bijvoorbeeld uw volledige naam en adres en details van uw huurcontract.

  • De digitale acceptgiro is geen directe link naar iDEAL; u komt eerst op de landingspagina van AcceptEmail. Vanaf deze pagina kiest u met welke bank u wilt betalen.

  • Betalen begint en eindigt altijd op de transactiepagina van AcceptEmail. Deze pagina begint met https://transaction.acceptemail.com.............Het is belangrijk dat de letter s in https staat omdat dit aangeeft dat het om een veilige verbinding gaat. In de linkerbovenhoek op deze pagina staat een groen omrand vakje AcceptEmail BV in de URL. Dubbelklikken op de naam toont het beveiligingscertificaat van AcceptEmail.  

  • Elke digitale acceptgiro bevat een beveiligd betaalstrookje, dat niet kan worden gewijzigd door de ontvanger.

  • Zodra de betaling is gedaan, verspringt het betaalstrookje van kleur en weet u zeker dat de betaling gelukt is.

6. Wat is nodig om een digitale acceptgiro te kunnen betalen?
Om een betaling per digitale acceptgiro en iDEAL te kunnen doen, moet u de beschikking hebben over een internetverbinding en een internet betaalrekening. In Nederland kan worden betaald met iDEAL vanuit ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, KNAB, Deutsche Bank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

7. Ik open de mail maar zie geen digitale acceptgiro. Wat moet ik doen om deze wel te kunnen zien?
Als u verbinding met het internet heeft of gebruik maakt van Wifi en de digitale acceptgiro is niet zichtbaar, kies dan in uw e-mailprogramma voor het weergeven of downloaden van de afbeeldingen.

8. Ik heb net betaald, maar de digitale acceptgiro in mijn inbox geeft dat nog niet aan. Hoe kan dat?
Direct na de betaling geeft de digitale acceptgiro in uw inbox de nieuwe status van de betaling aan. Om de actuele status van uw digitale acceptgiro ook in uw inbox te kunnen zien dient u eerst de afbeeldingen opnieuw te downloaden. Ook kan het helpen om de e-mail opnieuw te openen of uw scherm te verversen (F5). 

9. Kan ik een digitale acceptgiro doorsturen?
Ja, de digitale acceptgiro gaat in zijn geheel naar de nieuwe ontvanger, met de juiste betaalstatus. Zodra één van de twee ontvangers (de eerste ontvanger of diegene naar wie de e-mail is doorgestuurd) betaalt, toont de digitale acceptgiro bij beide ontvangers de status ‘betaald’.

10. Wat kost betaling per digitale acceptgiro?
Betaling per digitale acceptgiro (AcceptEmail) is gratis voor u als huurder.

Heeft u geen internet en/of e-mail dan kunt u overstappen naar automatische huurbetaling. Vul daarvoor een machtigingskaart in. Huurt u behalve een woning ook een losse garage of parkeerplaats? Vul dan daarvoor een aparte machtigingskaart in. Vraag de machtigingskaart(en) aan via info@heemwonen.nl of bel op werkdagen met de medewerkers van ons servicecentrum op telefoonnummer (045) 645 44 44.

Vragen?
Heeft u vragen over het betalen per digitale acceptgiro? Stuur uw vraag dan naar info@heemwonen.nl of bel met ons servicecentrum.

HEEMpanel: denk mee!

Het HEEMpanel is ons nieuwe, online huurderspanel. Denk mee en word lid! Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.