Zelf klussen

Wij vinden het belangrijk dat u zich ‘heem’ voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. En in de meeste gevallen hoeft u de veranderingen in huis niet ongedaan te maken als u gaat verhuizen. Wel heeft u bij grotere klussen toestemming van ons nodig.

Kleine klusjes
Bij eenvoudige klussen, zoals het schilderen van de binnenkant van de woning in een gangbare kleur of het bestraten van de tuin, heeft u vooraf geen toestemming van ons nodig.

Grotere klussen
Heeft u een grotere klus voor ogen? Bijvoorbeeld het vervangen van de buitenkozijnen, het weghalen van een tussenmuur of het realiseren van een aanbouw? Dan heeft u vooraf toestemming van ons nodig. In de folder Klussen en verbeteren leest u voor welke klussen u toestemming nodig heeft. Twijfelt u of  u toestemming nodig heeft? Bel dan ons servicecentrum (045) 645 44 44. 
In een aantal gevallen heeft u een vergunning van de gemeente nodig. Op www.omgevingsloket.nl  kunt u door een aantal vragen te beantwoorden, direct zien of u een vergunning van de gemeente nodig heeft. Ook kunt u via deze website direct een aanvraag voor een vergunning indienen. 

Toestemming aanvragen
U kunt op verschillende manieren toestemming aanvragen voor uw klus:

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, ontvangt u binnen twee weken bericht. Het is mogelijk dat wij eisen stellen aan de door u te gebruiken materialen. Wacht dus met de uitvoering van de klus totdat u bericht van ons hebt ontvangen. 

Verzekering
Als u klust in huis, bent u zelf verantwoordelijk voor het verzekeren en onderhouden van de zelf aangebrachte verandering. Als sprake is van schade, bijvoorbeeld door brand, dan dekt de verzekering van HEEMwonen alleen de kosten van een standaardvoorziening. De kosten van een dure verbetering, zoals een overkapping of luxe keuken, vallen daar niet onder.
Denk er dus aan u aanvullend te verzekeren als u dure verbeteringen aanbrengt. Neem in dat geval contact op met uw inboedelverzekeraar voor een aanvulling op uw inboedelverzekering voor het zogeheten huurdersbelang. Anders loopt u het risico dat de inboedelverzekering de schade niet vergoedt.


Lees de folder Klussen en verbeteren. Woont u in een woning die vóór 1994 is gebouwd? Lees dan ook de folder Asbest en uw woning en de asbestwijzer.

HEEMpanel: denk mee!

Het HEEMpanel is ons nieuwe, online huurderspanel. Denk mee en word lid! Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.