Klussen en onderhoud

Wij vinden het belangrijk dat u zich ‘heem’ voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. En in de meeste gevallen hoeft u de veranderingen in huis niet ongedaan te maken als u gaat verhuizen. Wel heeft u bij grotere klussen toestemming van ons nodig.

Kleine klusjes

Bij eenvoudige klussen, zoals het schilderen van de binnenkant van de woning in een gangbare kleur of het bestraten van de tuin, heeft u vooraf geen toestemming van ons nodig.

Grotere klussen

Heeft u een grotere klus voor ogen? Bijvoorbeeld het vervangen van de buitenkozijnen, het weghalen van een tussenmuur of het realiseren van een aanbouw? Dan heeft u vooraf toestemming van ons nodig. U kunt uw klus makkelijk aan ons melden via mijn HEEMwonen. In de folder Klussen en verbeteren leest u voor welke klussen u toestemming nodig heeft.

Energie besparen

HEEMwonen geeft veel geld uit aan energiebesparende maatregelen. Deze maatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw beurs. Onze energiecoach legt u graag (kosteloos) uit hoe u zelf heel eenvoudig energie kunt besparen in huis. Ook leggen wij u graag uit waarom ventileren zo belangrijk is. Ga hiervoor naar de pagina Energie besparen.  

Zo kunt u zelf uw woning in goede staat houden 

In onderstaande video's leggen wij u uit hoe verschillende apparaten in huis werken. Ook vindt u uitleg over een aantal veel voorkomende onderhoudsklussen in huis. Klik op de foto om de video te starten.