Nieuwbouw 24 woningen Park West Kerkrade

terug naar overzicht
projectinfo
foto's
op de kaart
download deze projectpagina als pdf

In de Kerkraadse wijk Heilust bouwt HEEMwonen 24 betaalbare, levensloopbestendige woningen in het park dat gelegen is aan het Salviaplein en het Papaverplein. Aannemer Van Wijnen voert het project uit.  

Parkwoningen omringd door groen 

Het nieuwbouwproject in het park kent een bijzondere opzet. We bouwen de woningen in een hofje, de voorkanten van de woningen liggen richting het openbare park en de achtertuinen liggen aan het hofje. Het plan bestaat uit 24 woningen verdeeld over 2 hofjes, die omringd worden door groen. Het doel is om de sociale binding in deze hofjes te bevorderen. Het moet een plek worden waar ouderen en jongeren samen leven en elkaar kunnen helpen. 

Levensloopbestendige woningen  

In ieder hofje bouwen we 10 levensloopbestendige woningen. Er komen 2 hofjes. Dus in totaal bouwen we 20 levensloopbestendige woningen. De woningen hebben alle voorzieningen op de begane grond?(2 slaapkamers, een badkamer, een keuken en een witgoedaansluiting). Dit maakt de woningen uitermate geschikt voor senioren, zorgbehoevenden en 1- of 2-persoonshuishoudens. De woningen hebben een voor- en achtertuin en een parkeerplaats op eigen terrein.  

Eengezinswoningen 

Daarnaast komen er in ieder hofje 2 woningen met een opbouw (dus 4 in totaal). Deze woningen zijn hetzelfde ingedeeld als de levensloopbestendige woningen, maar hebben een extra verdieping met 2 slaapkamers. Deze woningen zijn geschikt voor meerpersoonshuishoudens.  

Duurzame woningen

Duurzaamheid is één van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos en bijna energieneutraal. Van Wijnen zal de nieuwbouwwoningen voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen op het dak. 

Doelgroep 

De woningen in Park West zijn geschikt voor diverse doelgroepen.  

Huurprijs 

De huurprijs moet nog worden vastgesteld. De hoogte van de huurprijs verschilt per woningtype.  

Toewijzing woningen  

Om straks kans te maken op een woning in dit nieuwbouwplan, moet u ingeschreven staan bij www.thuisinlimburg.nl. Bij de toewijzing zullen we daarnaast proberen om een natuurlijke doorstroming in de wijk te krijgen. Zodat er ruimere woningen voor gezinnen vrijkomen.  

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het project? Stuur dan een e-mail naar info@heemwonen.nl onder vermelding van ‘aanmelden nieuwsbrief project Puur Heilust’.   

 

projectgegevens
Nieuwbouw 24 woningen Park West Kerkrade
wijk
Kerkrade-West
locatie
park gelegen aan het Salviaplein en het Papaverplein
start uitvoering
1e kwartaal 2021 of voorjaar 2021
geplande oplevering
najaar 2021
huurprijs vanaf
deze informatie volgt later
start verhuur
deze informatie volgt later
status
in uitvoering