Vacature incassoconsulent

Wij zijn HEEMwonen, een woningcorporatie die voor een heem - een thuis - zorgt voor 10.000 huishoudens in Kerkrade en Landgraaf. Als maatschappelijke organisatie werken we elke dag aan betaalbaar wonen en prettig leven. De huurder staat bij ons centraal. Wij zoeken een proactieve, stressbestendige incassoconsulent met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die zich inzet voor onze huurders met betalingsproblemen. 

Team incasso van HEEMwonen zoekt een proactieve incassoconsulent         

Voor de incassoconsulent ligt de prioriteit bij het voorkomen van betalingsachterstanden. Voor veel huurders is een betalingsachterstand van 2 maanden al bijna onoverkomelijk. Betaalt een huurder zijn huur niet of later dan normaal, dan heeft dat een reden. Aan de incassoconsulent de taak om daar vroegtijdig inzicht in te krijgen en met de huurder te overleggen hoe de achterstand wordt opgelost. Helaas lukt dit voorkomen niet altijd. Huurders houden zich ook niet altijd aan de gemaakte afspraken. Dan zul je op enig moment vervolgstappen moeten zetten. Deze kunnen uiteindelijk leiden tot een uitzettingsprocedure. Als incassoconsulent onderhoud jij daarbij de contacten met onze advocaat, de deurwaarder en vertegenwoordig je HEEMwonen eventueel bij de rechtbank. Er wordt vooral een beroep gedaan op je analytische en communicatieve vaardigheden en op je standvastigheid. Het team incasso werkt heel zelfstandig en grotendeels ook zelfsturend. Jaarlijks stelt HEEMwonen enkele prestatie-indicatoren vast die als leidraad gelden voor de te behalen resultaten door het team incasso. Deze prestatie-indicatoren worden maandelijks gerapporteerd. Het team incasso licht de resultaten toe en doet zo mogelijk voorstellen ter verbetering.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een organisatie die in ontwikkeling is.
 • De functie betreft 36 uur per week, de dagen zijn in overleg te bepalen.
 • Een fijn en goed op elkaar ingespeeld team.
 • Een mooie werkplek in het centrum van Kerkrade.     
 • We bieden volop mogelijkheden voor ontwikkeling en opleiding en richten ons op de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, nu en in de toekomst.
 • Een jaarcontract met intentie tot verlenging. Afhankelijk van kennis en ervaring word je ingeschaald conform de CAO Woondiensten. Je salaris is minimaal € 3.100,- en maximaal € 3.900,- op basis van 36 uren per week.

Wat breng je mee?

 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in deze of een vergelijkbare functie.
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
 • Je krijgt er energie van wanneer je huurders helpt (betalings)problemen te voorkomen of wanneer je ze helpt deze op te lossen.
 • Je hebt een proactieve houding en legt makkelijk contacten, zowel intern als extern.
 • Je kunt de kernwaarden van HEEMwonen: betrokken, ondernemend en duidelijk doorvertalen in het contact dat je hebt met zowel de huurders als je collega’s  
 • Een hands-on mentaliteit. Je pakt vraagstukken met plezier op.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Je bent niet bang, stressbestendig én empathisch. Je bent resultaatgericht, in staat om veranderingen teweeg te brengen én je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat zijn eigenschappen die passen binnen onze vooruitstrevende organisatie waar de huurder centraal staat.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur ons dan uiterlijk 24 januari 2020 jouw motivatie met CV waarom jij onze nieuwe collega wordt. Op donderdagmiddag 30 januari staan de sollicitatiegesprekken gepland. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. De tweede ronde staat gepland voor woensdagmiddag 5 februari.

Stuur je sollicitatie naar Sonja Vriesema, medewerker HRM, e-mail: hrm@heemwonen.nl.

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Marrie van den Berg, teamleider Wonen bij HEEMwonen. Marrie is bereikbaar via telefoonnummer 045 645 44 44. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.