Vacature information security officer

Wonen Limburg en HEEMwonen zijn momenteel gezamenlijk op zoek naar een Information Security Officer (36 uur)

 

Bij Wonen Limburg thuis

Wij geloven in de kracht van een dynamisch team dat zich aanpast aan de omstandigheden. Jouw persoonlijke specialisme verrijkt je collega’s. En andersom, want onze kracht zit in optimaal samenwerken. Met 250 medewerkers en beheer over circa 26.000 woningen en maatschappelijk vastgoed, zijn we de grootste woningcorporatie van Limburg. Dat brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee, waar al onze medewerkers zich bewust van moeten zijn. Of je nu werkt in het Wonen Limburg Huis in Roermond of vanuit een van onze buurtwinkels verdeeld over de provincie. De mens staat bij ons altijd centraal en ons vastgoed is geen doel, maar een middel. Daarbij ligt de focus op onze primaire doelgroep: mensen die ondersteuning nodig hebben bij het voorzien in hun huisvesting. Wij streven naar een thuis voor iedereen, iets dat verder gaat dan alleen een dak boven je hoofd.

 

Huurder centraal bij HEEMwonen

Bij HEEMwonen staat de huurder centraal. Huurder in de brede zin van het woord. Ook woningzoekenden rekenen we daartoe. We richten ons vooral op mensen die recht hebben op een sociale huurwoning. Vanwege hun inkomen of door beperkingen. Bij ons is de huurder klant. Klantgerichtheid en de kwaliteit van onze dienstverlening staan hoog in ons vaandel. Wij zetten ons in voor voldoende betaalbare woningen en maken samen met huurders en partners het verschil als het om samenleven gaat. We doen dit in Kerkrade en Landgraaf, waar we circa 10.000 woningen bezitten.

 

Informatiebeveiliging en AVG kennen voor jou geen geheimen?

Als Information Security Officer is het jouw rol om alle activiteiten rondom informatiebeveiliging, AVG en privacy te coördineren en uit te voeren. Dit doe je voor zowel Wonen Limburg als HEEMwonen. Dit betekent dat je regelmatig pendelt tussen Roermond en Kerkrade. Jij staat in deze rol aan de lat voor twee belangrijke thema’s; informatiebeveiliging en privacy. Je verkent onze organisaties en signaleert nog eventuele hiaten. Dit weet je te vertalen naar een gedegen beleid dat je ook implementeert. Hierbij pas je jouw technische ICT-kennis toe. De AVG is veelal een juridische aangelegenheid en jij bent in staat om deze specifieke kennis feilloos te laten landen in onze organisaties. Voor zowel Wonen Limburg, als HEEMwonen, ben je Privacy Officer. Regelmatig rapporteer je aan beide organisaties over de voortgang en uitdagingen die je tegenkomt.

 

Wat ga je nog meer doen

 • Je stelt beleid en beleidsplannen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy op en geeft advies aan en in samenwerking met de verschillende afdelingen
 • Je identificeert en analyseert risico’s met betrekking tot de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie
 • Je signaleert trends, ontwikkelingen en knelpunten op het gebied van informatiebeveiliging en wet- en regelgeving rondom privacy
 • Je voert Privacy Impact Assessments (PIA’s) uit en zorgt hierbij voor de borging van privacy-by-design en het actueel houden van het verwerkingsregister
 • Je stelt procedures en instructies op het gebied van informatiebeveiliging en privacy op
 • Je handelt informatiebeveiligings- en datalekmeldingen af en onderhoudt contact met de Autoriteit Persoonsgegevens
 • Je coördineert de afhandeling van beroep op de rechten van de betrokkenen
 • Je vergroot het bewustzijn van collega’s rondom informatiebeveiliging en privacy door middel van bewustwordingsprogramma’s, trainingen en advies

 

En je hebt in ieder geval

 • Kennis en ervaring met informatiebeveiliging en de AVG-wetgeving
 • HBO werk- en denkniveau
 • Relevante certificaten zoals CISM, CISA en CIPM/ CIPT of vergelijkbaar en bekendheid met ISO 27001, ISO27002 en ISO 27701 (of de branche-gerelateerde BIC) zijn een pré, of je bent bereid deze te halen.
 • Algemene kennis van bedrijfsprocessen, applicatieomgevingen en ICT-infrastructuren
 • Ervaring met implementeren van (procedurele) beveiligingsmaatregelen
 • Sterke communicatieve eigenschappen, een proactieve houding, overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit
 • Een rijbewijs B
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Het kunnen overleggen van een VOG is een voorwaarde voor het in dienst treden. Wij dragen de kosten die verbonden zijn aan de aanvraag VOG.

 

Standplaats

Je werkt vanuit twee thuisbasissen. Het Wonen Limburg Huis in Roermond (maar we vragen zichtbaar te zijn in alle buurtwinkels) en het kantoor van HEEMwonen in Kerkrade.

 

Voor wat, hoort wat

Je treedt in dienst bij Wonen Limburg. De salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor Woondiensten. De functiewaardering is gebaseerd op functieschaal i. Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, ervaring en inzetbaarheid, maximaal € 4.531,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Verder zijn eigentijdse arbeidsvoorwaarden van toepassing en is er volop ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

 

Ben jij degene die we zoeken?

Heb jij interesse in deze functie en denk je op basis van het profiel geschikt te zijn? Dan kun je reageren tot en met 18 september 2020 door het digitale sollicitatieformulier op deze website in te vullen of per mail een schriftelijke motivatie met CV te sturen naar peno@wonenlimburg.nl. De eerste gesprekken vinden plaats vanaf maandag 21 september 2020.


Wil je eerst graag aanvullende informatie? Neem dan contact op met Marcel Wolff, Informatiemanager Wonen Limburg (06-25071201), Rob van Rhee, Informatiserings adviseur HEEMwonen (06-46243337) of Hans Aussems, Sr. P&O Specialist Wonen Limburg (06-54635255).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.