Vacature medewerker HEEMwonen Informatie Punt

Wij zijn HEEMwonen, een woningcorporatie die voor een heem – een thuis - zorgt voor 10.000 huishoudens in Kerkrade en Landgraaf. Als maatschappelijke organisatie werken we elke dag aan betaalbaar wonen en prettig leven. De huurder staat bij ons centraal. We zoeken een betrokken en gastvrije medewerker voor het HEEMwonen Informatie Punt die als gezicht van HEEMwonen het eerste aanspreekpunt vormt voor iedereen die contact opneemt met HEEMwonen.

 

Wij zoeken een medewerker HEEMwonen Informatie Punt

Het Servicecentrum is het visitekaartje van HEEMwonen.  Jij vormt de verbinding tussen buiten en binnen, bent empathisch en weet de juiste balans te vinden tussen de belangen van de klant en de belangen van HEEMwonen.

Je verwelkomt iedere klant die contact zoekt met HEEMwonen. Denk hierbij aan de balie, de telefoon of via het digitale verkeer.  Alle klantvragen worden grotendeels beantwoord door medewerkers van het HEEMwonen Informatie Punt. Naast de externe klant heeft het Servicecentrum ook veel interne klanten. Het ondersteunen van de interne klant met administratief werk, een telefoontje plegen, meedenken over het verbeteren van processen en de dienstverlening, daar draait een medewerker Servicecentrum zijn of haar hand niet voor om! Klantgericht, gastvrij en durven zijn de kernwoorden van ons team. Voor deze functie is het belangrijk dat je “de taal van de klant spreekt” en klantgericht bent. Verder beschik je over verandervermogen, flexibiliteit, schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en ben je enthousiast. Deze eigenschappen passen binnen een vooruitstrevende organisatie die de klant centraal stelt en toch op momenten grenzen durft te stellen.

 

Wat bieden wij jou?

  • Een dynamische functie, waarin je écht van toegevoegde waarde bent voor onze klant.
  • De functie betreft 32 uur per week, in overleg te bepalen.
  • Ruimte voor eigen initiatief en inbreng.
  • We bieden volop mogelijkheden voor ontwikkeling en opleiding en richten ons op de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, nu en in de toekomst.
  • We bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van kennis en ervaring word je ingeschaald conform de CAO Woondiensten. Je salaris is minimaal €2.495,00 en maximaal € 2.969,00 op basis van 36 uur per week.

 

Wat breng je mee?

  • Een MBO+ /HBO werk- en denkniveau.
  • Kennis en ervaring met (online) dienstverleningsconcepten.
  • Je hebt aantoonbare sociale vaardigheden en enig technisch inzicht. Anderen omschrijven jou als mensen-mens. Tegelijkertijd kun je ook omgaan met systemen, bijvoorbeeld om gemaakte afspraken vast te leggen.
  • Je verstaat de kunst om in gesprek te blijven op allerlei niveaus. Je bent in staat om mensen oplossingen aan te dragen en te ondersteunen.
  • Je bent een echte team-player, zowel intern als extern.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur ons dan uiterlijk maandag 3 mei a.s. jouw motivatie met CV waarom jij onze nieuwe medewerker HIP  wordt. Op maandag 10 mei 2021 staan de eerste sollicitatiegesprekken gepland. De tweede gesprekken vinden plaats op maandag 17 mei a.s. Stuur je sollicitatie naar Sonja Vriesema, medewerker HRM e-mail: hrm@heemwonen.nl. 


Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Famke Bax, teamleider HEEMwonen Informatie Punt bij HEEMwonen. Famke is bereikbaar via telefoonnummer 045 645 44 44.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.