Vacature sociaal wijkbeheerder

Wij zijn HEEMwonen, een woningcorporatie die voor een heem – een thuis - zorgt voor 10.000 huishoudens in Kerkrade en Landgraaf. Als maatschappelijke organisatie werken we elke dag aan betaalbaar wonen en prettig leven. De huurder staat bij ons centraal. We zoeken een sociaal wijkbeheerder die als gezicht van HEEMwonen het aanspreekpunt vormt voor bewoners in de wijk.

 

Wij zoeken een Sociaal Wijkbeheerder

Als sociaal wijkbeheerder bij HEEMwonen ben je een echte samenwerker met ervaring in het sociaal domein. Je bent verantwoordelijk voor het woon- en leefklimaat in de woongebouwen en buurten die jij beheert. Jij vormt de verbinding tussen buiten en binnen, bent empathisch en weet de juiste balans te vinden tussen de belangen van de klant en de belangen van HEEMwonen. Jij bent de ogen en oren in de wijk voor HEEMwonen.

Voor deze functie is het belangrijk dat je “de taal van de klant spreekt” en klantgericht bent. Als je problematiek signaleert, onderneem je indien mogelijk ter plekke actie. Verder beschik je over overtuigingskracht, verandervermogen, flexibiliteit, schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en ben je enthousiast. Deze eigenschappen passen binnen een vooruitstrevende organisatie die de klant centraal stelt en toch op momenten grenzen durft te stellen.

 

Wat bieden wij jou?

Een dynamische functie, waarin je écht van toegevoegde waarde bent voor onze klant.
De functie betreft 32 tot 36 uur per week, in overleg te bepalen.
Ruimte voor eigen initiatief en inbreng.
We bieden volop mogelijkheden voor ontwikkeling en opleiding en richten ons op de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, nu en in de toekomst.
We bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van kennis en ervaring word je ingeschaald conform de CAO Woondiensten. Je salaris is minimaal € 2.495 en maximaal € 2.969.

 

Wat breng je mee?

Een MBO+ werk- en denkniveau met ervaring in het sociaal domein. Kennis van en ervaring binnen de volkshuisvesting en/of social work is een pré. 
Je hebt aantoonbare sociale vaardigheden en enig technisch inzicht. Anderen omschrijven jou als mensen-mens. Tegelijkertijd kun je ook omgaan met systemen, bijvoorbeeld om gemaakte afspraken vast te leggen.
Je bent daadkrachtig, ziet bemiddelen als uitdaging en denkt in mogelijkheden. Je durft overlast en klachten aan te pakken.
Je verstaat de kunst om in gesprek te blijven op allerlei niveaus. Je bent in staat om mensen oplossingen aan te dragen en te ondersteunen.
Je bent een echte team-player, zowel intern als extern met bijvoorbeeld de gemeente, de wijkagent en bewonersvertegenwoordigingen.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur ons dan uiterlijk 13 september a.s. jouw motivatie met CV waarom jij onze nieuwe Sociaal Wijkbeheerder wordt. Op 21 september (tot 13.00 uur) staan de eerste sollicitatiegesprekken gepland. De tweede gesprekken vinden plaats op 24 september (middag). Stuur je sollicitatie naar Sonja Vriesema, medewerker HRM e-mail: hrm@heemwonen.nl. 

[Tekstvak:]
Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Marrie van den Berg, teamleider Woonservice bij HEEMwonen. Marrie is bereikbaar via telefoonnummer 045 645 44 44.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.